Digital marketing resultaat voor Stichting Hartekind

In gesprek met Stichting Hartekind

In digitale marketing ziet Stichting Hartekind een belangrijke groeikans, want alleen met nóg meer donateurs kan er voldoende onderzoek gefinancierd worden om de Landelijke Onderzoeksagenda, die richting geeft aan al het onderzoek naar hartafwijkingen bij kinderen, te realiseren.  

Echter, het team liep telkens weer tegen bepaalde beperkingen aan: diverse randvoorwaarden waren niet op orde en kennis ontbrak in het team. Stichting Hartekind zocht tegelijkertijd een invulling voor een zwangerschapsvervanging, een interim digital marketeer die in het team en op locatie mee kon werken. De opdracht was duidelijk: draai mee binnen het team, voeg kennis en expertise toe binnen de geplande campagnes en voer tegelijkertijd noodzakelijke verbeteringen door in de digitale omgeving. Er moet een versnelling worden gerealiseerd.

Met deze wens klopte Zenka Reijn-Slegt, directeur van Stichting Hartekind, bij ons aan. 

Digital Marketing nulmeting

Elke Dag Beter start elke nieuwe samenwerking met een nulmeting van de digitale kanalen, zo ook bij Stichting Hartekind. Zenka: “Uit de nulmeting kwamen relevante inzichten en direct op te pakken actiepunten om de digital marketing basis op orde te brengen, dit was erg waardevol voor ons”. Ook zorgden we voor een impuls in het bestaande team, brachten we extra kennis en ervaring mee en zetten we de randvoorwaarden neer zoals Google Analytics goed inrichten, Google Ads opzetten en Social Ads opstarten. Zo werden er nieuwe datastromen opgezet om beter aan de slag te gaan met digital marketing en Stichting Hartekind naar een hoger niveau te tillen.

Een interim digital marketeer direct in het team aanwezig

Zenka: “De digital marketeers van EDB zijn voor Hartekind heel belangrijk geweest. Het was heel fijn dat Whitney als volledig lid van het Hartekind team meedraaide, en Claire op afstand haar Google Advertising expertise toevoegde. Er vond ter plekke sparring plaats, waardoor we eigenlijk direct al scherper en sterker onze digital marketingcampagnes konden draaien. Dit was van onschatbare waarde.” 

Whitney: “Tijdens de zwangerschapsvervanging lanceerden we gezamenlijk meerdere campagnes en maakten wij de stap van alleen inrichten van campagnes naar het continu optimaliseren van campagnes. Dit verhoogde de kennis in het team, leidde tot nieuwe donateurs en meer deelnemers aan events, wat veel energie gaf in het team”.

Zenka: “We hebben belangrijke stappen gezet in het creëren van de randvoorwaarden, het verbeteren van de kennis en ervaring in het team en concreet resultaat. Dit hadden wij niet zonder EDB kunnen bewerkstelligen. We hebben echt grote stappen vooruit kunnen zetten.”

Adviseer je andere goede doelen om samen te werken met EDB?

“Ja, absoluut. Het is ontzettend goed bevallen, dus aarzel niet als  je stappen wilt maken in digital marketing. Samenwerken met EDB is een absolute aanrader! De directe en efficiënte samenwerking is trouwens zo onwijs goed bevallen dat Stichting Hartekind, in plaats van een bureau op meer afstand, nu heeft gekozen deze werkzaamheden bij EDB onder te brengen. Hiermee verlengen we dus onze samenwerking.”

Zenka Reijn-Slegt, directeur Stichting Hartekind

“Aarzel niet als je stappen wilt maken in digital marketing. Samenwerken met EDB is een absolute aanrader!”

— Zenka Reijn-Slegt, Stichting Hartekind

Stichting Hartekind

Stichting Hartekind is dé Stichting voor kinderen met een hartafwijking, hartekinderen. Dat is hard nodig want nog altijd overlijdt er elke 48 uur in Nederland een kind aan een hartafwijking! Daarom zet Stichting Hartekind zich met hart en ziel in voor het vergroten van de overlevingskansen van hartekinderen en het verbeteren van hun kwaliteit van leven. Stichting Hartekind financiert hiertoe levensbelangrijk onderzoek, organiseert evenementen en initiatieven voor dit doel, geeft voorlichting aan ouders en wil bewustwording creëren over de impact van een hartafwijking bij kinderen. Wil je hieraan bijdragen? Doe een donatie via hartekind.nl.

Jouw vraag aan Elke Dag Beter

Heb je na het lezen van dit verhaal een vraag? Stuur ons een bericht of plan een gesprek met Martijn.

St. Hartekind

Wil jij meer weten over onze digital marketing ervaring?

Vind je bovenstaand klantverhaal interessant? En ben je benieuwd hoe jouw organisatie de volgende stap kan zetten in digital marketing?
Neem contact met ons op of plan meteen een vrijblijvende inspiratiesessie in. Wij helpen dagelijks goede doelen om te groeien en weten hierdoor precies wat de uitdagingen zijn binnen de branche.