Logo Elke Dag Beter

Nieuwe aanpak zorgt voor versnelling en nieuwe leads bij de Leprastichting

Welke informatiebehoefte hebben mensen die een goed doel als de Leprastichting overwegen in hun testament op te nemen en hoe bereiken we deze doelgroep? En belangrijker nog; hoe genereren we leads binnen deze doelgroep? Met deze vragen klopte Barry Jager, relatiemanager bijzondere giften en nalatenschappen bij de Leprastichting, bij ons aan. Elke Dag Beter helpt sociale impact organisaties met Digital Marketing en Team Coaching zodat zij steeds succesvoller worden. In deze klantcase lees je hoe wij de Leprastichting hebben geholpen met leadwerving en hoe zij de samenwerking met ons hebben ervaren.

Altijd op zoek naar bijzondere gevers

Als relatiemanager bijzondere giften en nalatenschappen houdt Jager zich bezig met het betrokken houden van bijzondere gevers bij het werk van de stichting: “Zowel voor het verhogen van de donor lifetime value van de bestaande gevers als de aanwas van nieuwe nalatenschappen zijn mijn taken. Ik ben de eerste in deze functie voor de Leprastichting, dus ik ben altijd op zoek naar nieuwe manieren om de doelgroep te bereiken.

Op een gegeven moment spraken Martijn en ik elkaar over hoe we mensen konden informeren over en interesseren voor nalatenschappen nalaten aan een goed doel en de Leprastichting in het bijzonder.” Jager lacht: “We hadden toen nog geen KPI’s en waren wat zoekende, maar wilden in ieder geval duidelijker in kaart krijgen welke informatiebehoefte er was en op wat voor content het beste werd gereageerd.”

Lean en mean

Er zijn door Elke Dag Beter twee strategische sessies georganiseerd met het team, waarna er begeleiding was bij het opzetten en uitvoeren van lead generatie tests op Facebook. Jager vertelt: “De eerste sessie stond in het teken van inventarisatie. Samen met verschillende teamleden van fondsenwerving en communicatie hebben we gebrainstormd over wat de behoeften van de doelgroep waren. In de tweede sessie kwamen we tot proposities. Hiervan hebben we een aantal uitgewerkt, getest en doorgevoerd. Het hele proces was erg lean en mean. 

Er zijn inmiddels honderden whitepapers aangevraagd over het voorbereiden van een afspraak bij de notaris, alsmede erfenis dossiers. Belangrijker nog is dat testen met een minimaal werkend product nu echt meer in ons DNA zit. Vroeger duurde het omzetten van concepten erg lang, nu niet meer! Martijn bleef benadrukken dat het een test is en dat we het simpel moesten houden. Hierna konden we gaan investeren en doorontwikkelen. Welke foto werkt beter? Welke tekst werkt beter? Ook hier bleef Martijn betrokken en konden we merken dat hem niet alleen gaat om de opdracht, maar dat hij echt wil dat we slagen in het project en daardoor impact kunnen maken.”

Aanbeveling voor andere goede doelen

Jager is zeer tevreden over de samenwerking. “Van tevoren vroeg ik me af: gaan uit deze sessies wel werkende proposities komen? Dat is heel goed gelukt. Je hebt helemaal geen dik McKinsey rapport of allerlei andere plannen nodig. Begin klein en test je propositie snel: dat hoeft niet veel te kosten. Durf deze stap te zetten en laat je goed begeleiden. Als ik het nog een keer zou doen, zou ik zeker weer bij Elke Dag Beter uitkomen.”

Profielfoto van relatiemanager Barry Jager

“Durf deze stap te zetten en laat je goed begeleiden. Als ik het nog een keer zou doen, zou ik zeker weer bij Elke Dag Beter uitkomen.”

Barry Jager, Leprastichting

De Leprastichting

De Leprastichting heeft sinds haar oprichting 55 jaar geleden al hetzelfde doel: lepra de wereld uithelpen. Wereldwijd helpen ze door patiënten op te sporen en te genezen. Daarnaast ligt de focus op het voorkomen van nieuwe besmettingen, handicaps en uitsluiting. Hiervoor werkt de organisatie samen met overheden en lokale NGO’s en zijn er regionale kantoren. Geen lepra meer in 2040: dit is niet alleen mogelijk, maar ook realistisch en haalbaar.

Hulp nodig bij leadwerving?

Is jouw organisatie zoekend hoe je leads kunt werven voor bijzondere giften of nalatenschap? Vind je het lastig om hier concrete stappen in te zetten? Dan ben je niet de enige. Veel goede doelen worstelen met dit probleem. Daarom hebben wij bij Elke Dag Beter een aantal diensten ontwikkeld om daarbij te helpen. Het opzetten en faciliteren van strategische brainstorm sessies bijvoorbeeld, zoals we hebben gedaan voor de Leprastichting. Daarnaast helpen we organisaties ook met onze digital marketing abonnementen waardoor je voor een vast bedrag per maand verzekerd bent van resultaat en specialistische ondersteuning. 

Benieuwd hoe wij jouw organisatie verder kunnen helpen? Laat dan een berichtje achter of plan meteen een vrijblijvende inspiratiesessie in.

Deel deze blog

Over de auteur

Martijn Witteman

Klantgerichter worden en échte stappen maken met digital marketing? Dat kan. Ik help jou en je team vooruit met een gedegen digital marketing plan. Blijven gemaakt plannen liggen? Dan gebruiken we de laatste change management inzichten om jouw club in beweging te krijgen.

Hulp nodig?

Vind je bovenstaand klantverhaal interessant? En ben je benieuwd hoe jouw organisatie de volgende stap kan zetten in digital marketing?
Neem contact met ons op of plan meteen een vrijblijvende inspiratiesessie in. Wij helpen dagelijks goede doelen om te groeien en weten hierdoor precies wat de uitdagingen zijn binnen de branche.